Στη Δονούσα, η ομάδα του προγράμματος SeaChange Greek Islands συνεργάστηκε με την οργάνωση “Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου – Naxos Island Wildlife Protection”, πραγματοποιώντας καθαρισμούς στις ακτές Καλοταρίτισσα, Κέδρος και Σταυρός, καθώς και υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι του νησιού. Σε όλους τους καθαρισμούς καταγράφηκαν ερευνητικά δεδομένα που βοηθούν στην κατανόηση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης στα νησιά. Η ομάδα του προγράμματος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών Δονούσας, του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου “Ποσειδών” και της Ένωσης Δονουσιωτών Κυκλάδων, διερευνώντας τις προοπτικές συνεργασίας για περιβαλλοντικές δράσεις στο νησί.

Τέλος, υποστήριξε τον αγώνα ορεινού τρεξίματος Donoussa Trail Running, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για τη θαλάσσια ρύπανση, συμβουλεύοντας τους εθελοντές για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και μοιράζοντας σε όλους τους συμμετέχοντες το επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι του προγράμματος. 

Καθώς ο αγώνας έχει ήδη αποκλείσει τα πλαστικά μπουκάλια νερού από τους σταθμούς τροφοδοσίας, παρέχοντας νερό από την πηγή του νησιού σε κανάτες, τα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια SeaChange Greek Islands αξιοποιήθηκαν άμεσα.