Στην Κίμωλο, η ομάδα του SeaChange Greek Islands πραγματοποίησε όλο το εύρος των δράσεών της στη διάρκεια δύο επισκέψεων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά του δημοτικού στους χώρους του σχολείου, καθώς και το πρόγραμμα citizen science για εφήβους σε παραλίες του νησιού εξοικείωσαν τους μαθητές με το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης και εισήγαγαν προτάσεις για δράσεις που μπορούν να αναλάβουν ατομικά και ομαδικά για την αλλαγή στις καθημερινές τους συνήθειες. Αυτή ήταν και η πρώτη σχολική ομάδα που δέχτηκε με ενθουσιασμό να δημιουργήσει Περιβαλλοντικό SeaChange Club.

Σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου – Κιμωλίστες, μια δραστήρια οργάνωση με ευρεία δράση στο νησί, πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί των ακτών Αλυκή, Μαυροσπηλιά, Ψάθη, Μπονάτσα, Κλίμα, Πράσσα και Καλαμίτσι Οι καθαρισμοί είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, αυτόνομα, από τους Κιμωλίστες, οι οποίοι καθάρισαν την ακτή Δέκας αφού εξοικειώθηκαν με το σύστημα καταγραφής των ευρημάτων.  

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών της Κιμώλου για τη θαλάσσια ρύπανση, πραγματοποιήθηκε δύο φορές υπαίθρια προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “EGEO – Η θάλασσα για μένα” των Βίκυς Μαρκολέφα και Bastian Fischer, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.