Στη Σέριφο, η ομάδα του προγράμματος SeaChange Greek Islands  πραγματοποίησε πολυεπίπεδες δράσεις στη διάρκεια δύο επισκέψεων. Πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί ακτών στις παραλίες Λιβαδάκια, Άη Γιάννης, Βαγιά, Αυλόμωνας, Άγιος Σώστης (2 παραλίες), Ψιλή Άμμος και Μέγα Λιβάδι. Τα ευρήματα καταγράφηκαν στην ειδική εφαρμογή του προγράμματος, προκειμένου να συμβάλουν στην κατανόηση της θαλάσσιας ρύπανσης και την ενίσχυση της σχετικής έρευνας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε στα παιδιά του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είπαν «ναι» στη δημιουργία Περιβαλλοντικού SeaChange Club

H ενημέρωση στις τοπικές επιχειρήσεις, με επιτόπιες επισκέψεις σε καταστήματα παράκτιων θέσεων, προώθησε τη συζήτηση για τα πλαστικά μιας χρήσης και την ανάγκη για περιορισμό τους. Ορισμένες από αυτές ασπάστηκαν τις αξίες του προγράμματος, όπως το αρτοποιείο “Επιούσιον” στο λιμάνι, το οποίο παρέχει καφέ σε μειωμένη τιμή σε όσους επιλέγουν επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι, καθώς και το “ΘΗΤΑ”, το οποίο θέλει να συμπεριλάβει στα προς πώληση είδη το επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι του προγράμματος. Σε αυτά τα καταστήματα, αλλά και σε άλλα, οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι δεσμεύτηκαν να χρησιμοποιούν το ποτήρι που τους δόθηκε.

Σημαντική για την ανάδειξη των σκοπών του προγράμματος ήταν η συνεργασία με το Serifos Sunset Race, ενός επιτυχημένου αγώνα δρόμου και κολύμβησης  που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στο νησί. Ο αγώνας 5 χλμ., στον οποίο συμμετείχαν μέλη και φίλοι της ομάδας προγράμματος, ονομάστηκε SeaChange Race, ενώ εθελοντές του προγράμματος παρέμειναν σε όλη τη διάρκεια των αγώνων σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής για τη συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών νερού που δίνονταν στους δρομείς. Στο τέλος των αγώνων δρόμου και κολύμβησης πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί των ακτών Βαγιά και Αυλόμωνας με τη συμμετοχή αθλητών, μεταφέροντας το μήνυμα του προγράμματος για καθαρές θάλασσες και ακτές.