Το SeaDoc είναι μια δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή (application) του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη που δημιουργήθηκε για να παρακινήσει όσους αγαπούν τη θάλασσα κι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον να γίνουν μέρος της λύσης.

Εύχρηστη και κατανοητή από όλους, βοηθά στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και, ταυτόχρονα, συλλέγει δεδομένα που αξιοποιούνται από την επιστημονική κοινότητα και προσμετρώνται στα εθνικά δεδομένα.

Στην αρχική οθόνη της εφαρμογής εμφανίζεται ένας χάρτης, πάνω στον οποίο ο χρήστης μπορεί να οριοθετήσει την τοποθεσία στην οποία κάνει τον καθαρισμό. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, καταγράφει τον αριθμό απορριμμάτων που συλλέγει στη λίστα επιλογών και, αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία, τα αποτελέσματα αποστέλλονται στη βάση δεδομένων του Ιδρύματος.

Επίσης, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να «ανεβάσει» στατιστικά στοιχεία και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προσκαλέσει κι άλλους να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Έλα και εσύ να γίνεις μέρος της λύσης. Κατέβασε εύκολα και γρήγορα το application σε ό,τι κινητό κι αν έχεις και μπες στη δράση!